Media

Press inquiries?

Write to public_relations@rudefood.se

 

'Как спасают еду в Швецииt'

 

'How to Save Food in Sweden' is profile on food initiatives in Scandinavia's happening country by Russian food magazine Eda.ru See the video coverage on Rude Food here. Scroll down about two thirds of the page until you see Как спасают еду в Швеции.

___

 

Eda.ru

October 2017

 

 

'Årets skånska mångfald 2016'

 

Scanian gastro scene awards Rude Food founder Zeenath Hasan for her innovative work

 

___

 

Sydvenskan

20th January 2017 - read

 

 

 

'Mat som slängs födde tre nya affärsidèer'

 

___

 

Dagens Nyheter

17th November 2016 - read

Journalist: Moa Kärnstrand

(Photo credit: Jenny Lyman)

 

 

'Rude Food gets a 10.000sek scholarship'

 

For its "honorable effforts for preventing the food from becoming waste and transforming it into catering instead"

___

Mynewsdesk

12 april 2016- read more

 

 

'Den nya hållbara ekonomin'

 

 

___

 

Impuls

Nr 1/February 2016 - read more

(Photo credit: Martin Lindeborg)

 

'Det är skillnad mellan bästföre- och förbukningsdag'

___

 

Allas 3/16

12 December 2015 - read more

(Photo credit: Helena Bevengut-Lasson)

 

'Min son inspirerade till det här. Jag tänkte på mat kopplat till generationer…'

___

 

Sydsvenskan

3 November 2015 read more

 

'Idén foddes när hon lagade mat i sitt kök och funderade på vad man kunde göra...'

___

 

Kupé

October 2015 read more

 

Morgon-stämning på festival

 

 

___

 

Sydsvenskan

August 2015 — read more

(Thumbnail credit: Alexander Olivera)

 

Rude Food breakfast at Malmöfestivalen

 

___

 

Din Gata 100,6

August 2015 — listen to audio

 

'When we make more than we can eat'

 

___

 

Fresh View

Issue 8, Spring 2015 – read more

 

'Vilket bolag skulle du starta om du vann 100 000 kronor?'

___

 

8till5.se

12 May 2015 – read more

Press photos

Link

'Se puede elaborar un catering de calidad con sobras de comida'

 

'It is possible to prepare a quality catering using food leftovers', Zeenath Hassan founded the first catering service from food waste. She participated in the V International Forum of Entrepreneurs in the Basque Country

___

 

El Diario Vasco

6th Februrary 2018 - read

 

 

'Innovativa lösningar kring mat'

 

I Malmö tar Rude Food tillvara lokalt matsvinn genom olika samarbetspartner och erbjuder catering och andra pop-up events i regionen

___

 

Coompanion Skåne

February 2017 - read

 

 

 

 

 

'Idé: testplats för småskaliga restauranger'

"Jag skulle vilja se en ny infrastruktur för samarbeten i Malmö där man kan stötta småskaliga föregångare så att de får skapa prototyper och testa sina koncept innan de bestämmer sig för att lansera sina idéer" Zeenath Hasan

___

 

Sydvenskan

1st January 2017 - read

 

 

'The Food Waste Paradox' master thesis by Constanza Hepp, former RF volunteer

 

___

 

Lund University

June 2016 - read

 

 

 

 

'Den enes svinn - den andres bröd'

 

___

 

Landets Fria

12 march 2016- read more

(Photo credit: Joni Ingvarson)

 

'Malmö as the 7th happiest city of the world... and Rude Food as a reason for it'

___

 

The Local

9 January 2016 - read more

 

'Innehållet blir en överraskning beroende på vilka varor Rude Food har att jobba med.'

___

 

ICA Buffe

Nr. 11 2015

(Photo credit: Alexander Olivera)

 

'Constanza Hepp jobbar som volontär på drygt ett år gamla Rude Food.'

___

 

Lokaltidningen

26 November 2015 read more

 

'Och matgästerna strömmar till, liksom de frivilliga som vill stötta.'

___

 

STF Tidningen Turist

Nr. 4/September 2015 read more

 

'Kasserad mat blir frukost'

 

___

 

Sveriges Radio P4 Malmöhus

19 August 2015 read more | audio

 

'地元のプロたちの力を集結'

 

 

___

 

Gendai Business

16 July 2015 – read more

 

'Sopor i ropet: Rude Food

– Sveriges första matsvinnsrestaurange'

___

 

Livskick

12 May 2015 – read more

 

 

'Food waste is the new haute cuisine'

 

___

 

Joi Sears

12 May 2015 – read more

'Zeenath Hassan, la emprendedora que lucha contra el despilfarro de alimentos'

 

'Zeenath Hassan, the entrepreneur that fights against food waste' , interview by an online gastronomy newspaper from Spain

___

 

La Gaceta Gastronomica

6th Februrary 2018 - read

 

 

'70 saker som gör det kreativa Malmö unikt'

 

Rude Food 13th on the list of reasons why Malmö is unique

___

 

Sydvenskan

February 2017 - read

(Photo credit: Hannah F. Ellborg)

 

 

'OMTÄNK - Årets bok 2017'

 

Rude Food is featured in one of the chapters of the Naturskyddsföreningen book

___

 

Naturskyddsföreningen

November 2016 - read

 

 

 

'Rude Food on the radio'

 

___

 

 

Malmö Direkt

25 April 2016 - listen

(Photo credit: Alexander Olivera)

'Matmissionär som också är miljökämpe'

 

___

 

Sydvenskan

10 march 2016- read more

(Photo credit: Alexander Olivera)

 

'Kasserad mat en växande bransch'

 

___

 

ETC Malmö

8 January 2016 - read more

(Photo credit: Simon Lundh)

 

Skåne Miljöpris 2015

 

 

___

 

Sydsvenskan

19 November 2015

 

 

 

 

___

 

Radio AF

14 November 2015 read more

 

Rude Food - Recyclar mat och uppmanar att sluta med slöseriet

___

 

Kvällsposten

August 2015 — read more

 

'Mat blir sopor när vi slanger den'

___

 

Fria Tidningen

14 August 2015 read more

(Thumbnail credit: Alexander Olivera)

 

'Lunch: Räddad från soporna'

 

___

 

SVT Play

16 May 2015

 

'I kategorin människa och samhälle segrade Rude food som kallar sig för...'

___

 

8till5.se

12 May 2015 – read more

 

 

'10 Companies That Are Rethinking Food Waste'

 

___

 

Triple Pundit

24 April 2015 – read more

 

'Ratade bananer blev smarrig curry'

 

___

 

Sydsvenskan

28 Mars 2015 – read more

 

'Eat from this catering service that a dumpster diver would love'

 

___

 

Fast Co-Exist

22 April 2015 – read more

 

'Ratad mat tillbaka med attityd'

 

 

___

 

Sveriges Radio

19 Mars 2015 – read more | audio

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

 

'Rude Food startar brunch gjord av kastad mat'

 

___

 

Sydsvenskan

27 Mars 2015 – read more

 

'Restaurace vaří ze zbytků či nevyužitých potravin.'

 

___

 

Hospodářské Noviny

30 Maj 2015 — read more